< Terug naar Concept ontwikkeling

Plannen financieren

We zijn aangekomen bij misschien wel het lastigste onderdeel van concept ontwikkeling: het financieren van de plannen om het concept te kunnen realiseren. Niet iedere ondernemer heeft zelf voldoende geld om zijn plannen zomaar 1,2,3 te kunnen realiseren, daarom geven we je graag advies op het gebied van financiering. Je kunt natuurlijk aankloppen bij de bank of proberen een investeerder te vinden, maar deze partijen zullen enkel met jou in zee gaan als ze zien dat ze zelf ook wat kunnen verdienen aan jouw concept en wanneer het risico om geld te verliezen minimaal is.

Dit klinkt natuurlijk niet zo moeilijk, want natuurlijk is jouw concept geweldig en brengt het geld op! Maar de bank en investeerder moeten hier ook van overtuigd zijn. Het is aan jou om ze ervan te overtuigen dat het risico zeer laag is en dat de investering makkelijk terugverdiend zal worden.

Hier wordt het financiƫle gedeelte van jouw bedrijfsplan ingezet: het financieringsplan. Hierin staan onder andere de investeringsbegroting, de liquiditeitsbegroting en de exploitatiebegroting. Het komt erop neer dat je duidelijk maakt hoeveel geld je zelf inbrengt, hoeveel je nodig hebt van de bank of investeerder om jouw concept te realiseren, hoeveel omzet het concept in de eerste 5 jaar gaat opbrengen, hoeveel kosten gemaakt zullen worden in de eerste 5 jaar en hoeveel geld je nodig hebt om zelf te kunnen leven. Dit klinkt als een hele hoop informatie en berekeningen en dat is het ook, maar daar zijn wij voor!

Wij helpen je bij het opzetten van het bedrijfsplan en het financieringsplan. Zo helpen we je met het opbouwen en bereiken van de doelen van jouw onderneming op een verantwoorde en heldere manier. We staan je bij van A tot Z en geven graag ons advies, gebaseerd op onze jarenlange ervaring en deskundigheid. Wij zijn van mening dat achter elke onderneming een ondernemer zit met een verhaal en passie en die verhalen willen we maar al te graag horen. Of het nu administratief, fiscaal, bedrijfskundig of conceptueel advies is dat je nodig hebt; we nemen de nodige dingen voor jou uit handen, delen onze kennis met je en zorgen ervoor dat jij op eigen kracht verder kunt. We zijn trots op onze relaties en zetten graag een stapje harder voor eenieder die bij ons binnenloopt.

Stel een vraag!