< Terug naar Belastingadvies

Uitzonderlijke gevallen

De uitzonderlijke gevallen zijn dingen waar je doorgaans niet of amper mee te maken hebt. In veel van deze gevallen schakelen we specialisten in om je zo goed mogelijk bij te kunnen staan.

Erf- en Schenkbelasting
Je kunt ook bij ons terecht voor al jouw vragen over de erf- en schenkbelasting. Zo weet je zeker dat je niks over het hoofd ziet. Erf- en schenkbelasting betreft het erven van geld of het geschonken krijgen van geld waar je belasting over moet betalen alvorens je het geld ook daadwerkelijk ontvangt. Er zijn een aantal vrijstellingen en uitzonderingen, voor meer informatie hierover ben je altijd welkom bij ons op kantoor.

Kansspelbelasting
Win je een prijs? Dan is er een kans dat je te maken krijgt met kansspelbelasting. Kansspelbelasting is een belasting die deelnemers van kansspelen of organisatoren van kansspelen moeten betalen over het voordeel dat zij behalen met het kansspel.

Deze belasting moet je betalen bij spellen waar prijzen te winnen zijn en het spel afhangt van toeval of geluk. Ook bij een prijsvraag of een spel waarbij de kennis van de spelers bepaalt wie er wint zal je hoogstwaarschijnlijk kansspelbelasting moeten betalen.

Stel een vraag!